Del två i vår artikelserie om de eminenta styrelsemedlemmarnas kända och okända sidor fortsätter med en nybliven Västeråsare, den förlorade Köpingssonen (eller var det Kolsva?), Jim Eriksson.

Position i styrelsen?
Ledamot, var sugen på kassör men jag får hållas som lärling ett år till. Är nöjd med mitt avancemang från bänkvärmare då jag var ersättare tidigare. Har även hand om vårt Instagramkonto, så vill ni bli lokalkändisar vet ni vem ni ska höra av er till!

Ålder?
26

Var kommer du ifrån egentligen och hur känns det att få bo i ”storstaden”?
Född och uppvuxen i metropolen Kolsva, flyttade hemifrån efter gymnasiet till Örebro. Pluggade till idrottslärare i två år, men en ovanlig chans att spela collegefotboll i Los Angeles dök upp så jag hoppade på den och spenderade fyra år där. Nu är jag tillbaka sen snart två år, och känner mig riktigt hemmastadd i min nya stad med alla Västeråsdomare!

Aktiva domarår?
[Drar fram miniräknaren och dagböckerna från de senaste tio åren] Svårt, men från runt 2007 med sjumanna, minus fyra år utomlands…och med eget spelande samtidigt…så integralen av 7x-2, ungefär 7-8 år tror jag.

Varför började du döma, och vilken nivå är du på nu?
Skönt med extrapengar när jag var ung och fräsch och moderklubben Kolsva tog initiativ till domarutbildningar, sen har det bara gått framåt med utvecklingen. Sen min återkomst till fäderneslandet så har jag satsat hårt på karriären och är i år ny i division 4 som domare och går sen förra säsongen som AD i div 2.

Berätta något om dig som ingen annan vet:
Jag har en våt dröm om att bli buggproffs, riktigt kul att svänga på höfterna till glad dansbandsmusik!

Sist men inte minst: hur snabbt kan du springa femman, baklänges?
Eftersom jag fixar 22 minuter blankt framlänges, så ja, under halvtimmen!

Fem snabba:
Burgare eller pizza? Day 1, kan inte äta sånt.
Köping eller Västerås? Vågar inte såra någons känslor, Kolsva!
Hemmakväll eller löprunda? Alla dagar i veckan. Men jag är en grymt mysig pojkvän!
Valencia eller lokala bingoklubben? Kan inte uttrycka sympatier för lag innan jag börjat döma internationellt, så måste tyvärr välja bingoklubben.
Gult eller rött kort? ”Spela på!”