Vår fjärde styrelsemedlem har förutom ett stort fotbollsintresse även talang för att hålla igång folks humör med musik och utdelade brev. En mångsysslare från Kolsva helt enkelt, och vi tar reda på hur han lyckas hålla alla bollar i luften samtidigt som han levererar på plan och sköter sina åtaganden i styrelsen. Släck lamporna, vänd er mot podiet…på scen- DJ Thomas Lundkvist!

Position i styrelsen?
-Ledamot

Ålder?
-28 (decemberbarn, så typ 27)

Berätta lite om din domarkarriär och intressanta saker som hänt genom åren:
-Började tidigt som föreningsdomare (på stenåldern, reds. anm.) när jag var 14. Gick steg 1 när jag var 17. Och såhär 11 säsonger senare har jag nått steg 3. Har varit med om en hel del, bland annat en incident där SVFF:s tävlingskommitté var på väg att missa den viktigaste skrivelsen i regelboken ‘domarens beslut är slutgiltiga och kan inte ändras i efterhand’. Har även haft ett straffsparksavgörande som tog slut efter 17 omgångar. Men roligast måste ändå vart när jag fick varna min bäste kompis under en inomhusturnering.

Vad gör du när du inte dömer?
-Jag jobbar som enhetschef på Bring Citymail. Kort och gott går jobbet ut på att se till att min enhet (postnummerindelat) delar ut den post vi har så att människor blir glada.

Övrig tid när jag inte dömer, eller tränar stenhårt för att klara av att döma, så är det massor av musik som gäller. Står jag inte själv på en festival (Summerburst, Big Slap, Weekend) så spelar jag själv musiken på olika platser.

Vad är roligast, vara DJ eller döma fotboll?
-Finns likheter i allt. Gör du ett dåligt jobb i bägge så slutar det med att lamporna tänds och festen blir förstörd. Men går inte att jämföra så väljer att säga lika roligt.

Vad gör du om 5 år?
-Om 5 år funderar jag på vad jag gjort de senaste 5åren.

Fem snabba:
Köping eller Kolsva? Kolsva!
Hamburgertallrik eller Capriciosa? Försöker laga min mat själv (reds. Fundering: Även på väg hem efter match?)
Knappa på FOGIS eller på DJ-mixern? DJ-mixern
Gult eller rött kort? Rött, mer dramatiskt
Valencia eller Yokohama FC (Japanska andraligan)? Spelar bägge i japanska andraligan?

OBS. (redaktionen följer upp detta med korrekt info om att endast Yokohama spelar i Japan. Thomas ber om ursäkt för sitt misstag och lägger sin röst på Valencia)

//Redaktionen