Styrelsens åttonde medlem är den med rötter allra längst bort från Sverige (sorry Enzo), och är en blivande ingenjör som gillar kaffe från Burundi, drömmer om Allsvenskan och ser en spansk fotbollsspelare som sin idol. I helgens intervju lär vi känna ingen mindre än- Papin Nishimwe!

Ålder?
Hela 24 år “gammal”

Position i styrelsen?
Ersättare

När började du döma, och hur har din karriär sett ut hittills? När får vi se dig i Allsvenskan?
Började döma 2013 som extraknäck, och har fortsatt sen dess. Hoppas på att få gå steg 2 snart så att jag kan nå Allsvenskan inom exakt åtta år (2025) är min plan.

Vad gör du när du inte dömer?
Större delen av tiden går åt till plugget, då jag läser till ingenjör på MDH. Mellan matteplugg och dömande så försöker jag även hinna spela lite fotboll i division 7, för att hålla igång. Riktigt kul är det!

Vem är din idol, och varför?
Definitivt Iniesta. Förutom att han är en fantastisk fotbollsspelare så har han fötterna på jorden och är omtyckt av många, egenskaper som jag beundrar.

Berätta något om dig som inget vet om:
När jag 2013 köpte min första pipa och mina första domartröjor gjorde jag det mest med tanken att ha det som en extra syssla för att dryga ut veckopengen, men sen dess så har dömandet utvecklats till ett stort intresse och jag jobbar nu för att bli bättre och bättre och ta mig så långt som möjligt.

Vad är det bästa med Burundi?
Kaffet där är fantastiskt, jag funderar på att importera det till Sverige så fler får prova på, haha. Trummorna där är också grymma att lyssna på, helst samtidigt som man dricker kaffet.

Fem snabba:
Burgare eller pizza? Pizza
Gymma eller löpa? Bygga muskler
Valencia eller Real Madrid? VALENCIA (observera de stora bokstäverna, reds. Anm.)
Gult eller rött kort? Gult räcker
HD eller AD? Just nu HD, men kanske ändras i framtiden

Tack för intervjun, och trevlig helg!

//Redaktionen