Som bekant har Västmanlands Fotbolldomarklubb en styrelse bakom spakarna, som jobbar stenhårt för att driva klubben, hitta på fantastiska aktiviteter för medlemmarna, hjälpa till i annordnandet av domarcupen. Bland annat.

Men vilka är människorna bakom posterna egentligen? Vad har gänget för tankar, drömmar, dolda talanger, matpreferenser? Häng med i en artikelserie i några delar där vi presenterar varje styrelsemedlem in på bara skinnet (bildligt). Först ut, jag som sitter bakom pennan och agerar undersökande journalist: Andreas Manea (mest känd som Manea).

Position i styrelsen?
Ersättare, typ som bänkvärmaren som får vara med men aldrig egentligen hoppa in. Men det är ju kul det med!

Ålder?
25 år ung.

Ursprung?
Stolta Stockholm!

Aktiva domarår?
Åttonde året på seniornivå, minus två säsongshalvor där jag smet utomlands och var frånvarande från fotbollen.

Hur kom det sig att du började döma?
Jag hade ”skadat” mig när jag spelade fotboll och beslutade mig 16 år gammal för att sluta. Tränade kampsport två år innan jag tyckte det var dags att ge mig tillbaka in i världens bästa sport, först som knattetränare i Stockholmsförorten Haninge. Fick dock efter ett tag ett par mentala knuffar in i dömandet av min far som är gammal domare, som tyckte det var ett bra sätt att motionera och tjäna pengar på. Började med 5- och 7-manna innan jag gick steg 1 2010 och även tog AD-kursen i samma sväng. Sedan dess har det bara fortsatt och i år fyller jag alltså 8 år i branschen.

Vilken nivå är du på nu, samt vad siktar du på?
Ny i division 4 som domare i år, division 2 som assisterande. Siktar väl på att fortsätta så långt benen bär mig och så länge jag tycker det är kul och utvecklande!

Har du någon dold talang ingen eller få vet om?
Jag är grym i köket, otroligt nog! Kan mer än köttbullar och makaroner, charmat fler än en middagsgäst med mina matlagningskunskaper, den ni!

Fem snabba:
Morgon eller kväll? Morgon
Valencia eller Real Madrid? Valencia!
Burgare eller pizza? Pizza efter match, burgare alla andra dagar.
Domare eller AD? Domare
Gult eller rött kort? Jag är pacifist, gult räcker.

Stort tack för din tid och lycka till i ditt fortsatta styrelsearbete!