Neftaly Lopez drog sönder baksidan av låret under vårsäsongen och har sedan maj fokuserat på rehab och avstått från matcher. Nu är han på väg tillbaka och dömde i helgen kommunderbyt mellan Sala kommun och Heby kommun.

– Det var en skön känsla att kliva ut på planen igen och den här träningsmatchen var ett lagom första steg tillbaka, säger Neftaly Lopez.

Kommunmatchen arrangerades av tidningen Sala Heby Fotboll och var ett annorlunda inslag i distriktet där handplockade spelare från olika lokala lag drabbade samman i ett kommunderby.
– Det blev en rolig match med massor av mål och målchanser åt båda håll, även en straff och målchansutvisning, så det blev liksom allvar direkt även om det var en träningsmatch, berättar Neftaly.

Kommunen stöttade med lokala föreningsdomare som agerade assisterande domare och Neftaly var nöjd med känslan efter matchen.
– En bra uppstart på min väg tillbaka. Det kändes bra i kroppen och nu satsar jag på en rejäl vinterträning och hoppas vara tillbaka i division 4 till våren, säger Neftaly.