Kvällens intervju är även den sista i denna artikelserie, där vi presenterat varje styrelsemedlem för att ni ska få lära känna oss bakom spakarna i klubben lite bättre. Vad passar då inte bättre än att avsluta med högsta hönset i klubben- ordförande Danha Bachiri. Läs om en lång domarkarriär, om hans dolda talanger, favoritmaten efter match och bästa tips till alla unga domare.

Ålder?
27

Position i styrelsen?
Ödmjuk ordförande

Hur började din domarkarriär, och vad siktar du på framöver?
Jag spelade fotboll när jag var yngre, och min tränare förslog att jag skulle döma i Aroscupen. Jag tänkte att jag ville testa och se hur det var att blåsa. Så jag dömde där och tyckte det var förvånansvärt roligt så jag fortsatte, 15-16 år gammal. Fick gå en föreningsdomarutbildning året därpå, sen steg 1 och kom då in i seniorfotbollen.
Var faktiskt nära att hoppa av efter stegutbildningen, men fick en fantastisk push av lokalkändisen Rocco, som tryckte på för att jag (och Alex Milovanovic) skulle fortsätta. Han visade att han trodde på oss, skjutsade oss till våra matcher när vi inte hade körkort, ordnade med domarutrustning osv. Jag har mycket att tacka honom för, för att jag fortsatt och tagit mig framåt. Fick gå steg 2 2010 och sedan steg 3 2014.

Som huvuddomare vill jag etablera mig i division 2, och som assisterande går jag nu steg 4 AD, som är sista utbildningen för att få assistera i elitfotboll. Så jag siktar på att klara kursen under året, det är mitt primära mål.

Vad är roligast, HD eller AD? Största lärdomen som assisterande i div 1?
Båda. AD har alltid varit min ”grej”, men jag tycker fortfarande det är jättekul att döma, då jag utvecklas mycket. Som AD får jag döma högre upp, matcher som gäller mer och har mer publik. Fotboll är alltid 11 mot 11 och med en boll på plan, men högre upp som assisterande är det mer professionellt, bättre inramning. Roligast som HD är att det är mer utvecklande inom ledarskapsaspekten, att man kan påverka matcher mer med sin personlighet och sitt ansvar.

Har du någon förebild du ser upp till? Varför?
Michael Jordan. Trots att han stötte på så många motgångar så gav han aldrig upp. Han fortsatte kriga tills han lyckades, vilket alltid varit mitt motto.

Förutom att vara domare, har du någon dold talang få vet om?
Jag har fantastisk sångröst. Idolmaterial i princip. Nej men skämt åsido, jag kan spela piano.

Bästa maten att bjuda sina assisterande på efter match?
Helt upp till assisterande, dom väljer.

Påväg in på Solid Park i norrettans seriepremiär 2017

Vad är det viktigaste du lärt dig under de här 2,5 åren som domarklubbens ordförande?
Hur viktig gemenskapen bland domare är, för att vi ska kunna lyckas. Att vi måste samarbeta och vara ett team, både på och utanför planen. Också lärt mig att det är viktigt att fånga upp de unga och lovande domarna, och samtidigt stötta de som varit med om lite tuffare matcher och situationer, där vi kan gå in och hjälpa dom tillbaka till ”rätt spår”. Detta är en stor del av domarklubbens uppgifter, då det tyvärr händer, inte så ofta men när det väl inträffar så måste vi finnas där för våra kollegor.

Vad anser du är domarklubbens nästa stora steg i arbetet?
Vi jobbar för att se till att fler av våra domare kan ta hjälp av oss, om de behöver det. Finnas med och påverka både unga, lovande och våra mer rutinerade. Vi kommer skapa mer gemenskap mellan kollegor i Västmanland samtidigt som vi jobbar för att förbättra allas arbetsmiljö.

Tips till våra unga, nya domare som vill ta sig uppåt?
För mig handlar det om två saker för att lyckas: 1. Brinna för fotboll, att man tycker det är riktigt kul. 2. Var professionell. Spelar ingen roll vilken match det är, man måste vara proffsig hela vägen och visa att man tar sin uppgift på stort allvar. Med de två sakerna kan man gå otroligt långt som domare.

Fem snabba:

Pizza eller burgare? Pizza
Valencia eller Atlético?
Neutral
Gult eller rött kort?
Frispark räcker
Stranden i Spanien eller fotbollsplanen?
Fotbollsplanen
Pipflaggor eller headset?
Båda två.

Och därmed tackar vi Danha för hans tid, och konstaterar att denna artikelserie härmed är avslutad.

Vi vill dock vara tydliga med att vi alltid letar efter nya medlemmar att intervjua och låta andra lära känna genom våra kanaler. Så känner du att du eller någon du känner vill berätta om dig själv, domarkarriären och annat, tveka inte att kontakta oss på info@fotbolldomare.nu eller via någon av våra styrelsemedlemmar.

Jag som haft äran att få lära känna och berätta om vår kära styrelse, señor Manea, tackar för mig och önskar trevlig helg!