Igår ordnade domarklubben sin tredje del i föreläsningsserien “Fifty shades of VFDK”, och vi hade äran att få presentera vår egna regioncoach Thomas B Carlsson som höll en uppskattad föreläsning kring sig själv, hans tankar på utveckling och domarskapet i allmänhet. Redaktionen fick en pratstund med den rutinerade chefen:

Namn: Thomas B Carlsson
Vad står ”B”et för?: Bertil
Position? Regioncoach
Ålder: 64

Häftigaste matchen du varit med på?
Måste säga Örebro-Göteborg i Allsvenskan, en av de tre matcher i högsta serien jag fick äran att assistera på. Det var extra häftigt då det var under den tiden då IFK Göteborg spelare och vann UEFA-cupen, deras storhetstid, och jag fick vara med just då. Sen är det svårt att plocka ut en enskild match i div 1 eller som huvuddomare i dåvarande div 3 då det är så många matcher.

Vad anser du dagens domare bör tänka på för att lyckas i ambitionen att ta sig upp?
Kort och gott- visa engagemang! När ni dömer, gå ut och gör ert jobb i varenda match, visa att ni tar det på allvar och är seriösa, på alla nivåer. Om det blir fel i beslutsgången, vilket det kommer bli, men du visar engagemang, så köper lagen det. Du har då lyckats med det viktigaste- att behålla din image som domare.

Hur ser din fritid utanför åtagandet som RC ut?
Största delen av fritiden går till den 13 månader gamla valpen Tarras, sommarstugan och mycket resor. I år blir det totalt fyra utlandsresor, varav en coachresa. Hinner även med en hel del golf, både utomlands och hemma, och så självklart att spendera tid med frugan.

Hur många mil kör du per år?
Oj, runt 1000 mil bara inom det fotbollsrelaterade blir det nog.

Du har ju följt oss på sociala medier ett tag, vad har du för tankar kring VFDK?
Jag tycker ni gör ett kanonbra arbete, ni engagerar, är aktiva på hemsidan, tränar ihop, vilket är jättebra! Otroligt positivt att låta ungdomar se och läsa om er som domare, att ni marknadsför yrket och använder er av Mohammed Al-Hakim, Niklas Alfredsson som förgrundsfigurer och att dom är ute bland er och alla andra domare i distriktet.

Jag tror att arbetet kan bli en framgång även för domarkommittén, då klubbens arbete sätter grunden för en växande sammanhållning, väldigt roligt att se.

Tack för din tid Thomas!
//Redaktionen