Sedan en tid tillbaka har VFDK haft ett samarbete med en skola i Uganda via vår vän och domare Dennis Hagström som driver projektet “Våra skitungar”. Projektet handlar om att han har ett samarbete med denna skola i Uganda dit han åker 1-2 gånger per år och hjälper till med diverse saker.

Domarklubbens roll i detta har varit att skänka domarutrustning till barnen, allt från pipor, kort och flaggor, men framförallt domartröjor, shorts och strumpor. Detta samarbete kommer domarklubben fortsätta utveckla och vill redan nu förbereda domare i Västmanland på att det i vinter kommer att göras en insamling på diverse domarutrustning och domarkläder som kommer gå till våra vänner i Uganda.

Som ni säkert vet kommer en ny kollektion av Adidas till nästa säsong, d.v.s. spara gärna årets kläder, och eventuella kläder från tidigare år om ni vill skänka dessa.

Nedan ser ni bilder på ungdomarna med de skänkta kläderna från tidigare tillfällen.

Detta uppskattades otroligt mycket av ungdomarna då fattigdomen är ett faktum i deras område. Därför vill domarklubben be alla domare i Västmanland att tänka till en extra gång innan man gör sig av med domarkläder/domarutrustning- de kan komma till användning!