Kartläggningen av styrelsemedlemmarna är nu inne på sin tredje del. Denna gång blir vi lite internationella och hör oss för om hur en sydeuropeisk charmör hittat vägen från fulla Serie C-arenor till Västmanlands andra huvudstad Köping. Vi tar reda på upplevelsen av pizzakvalitén i Sverige, på vilken som är den största skillnaden på fotbollen länderna emellan och hur den perfekta frun är. På scen- Enzo Vesprini!

Position i styrelsen?
Precis som Manea, ersättare.

Ålder?
32

Berätta om din domarkarriär, från Civitanova Marche till proffslivet i Serie C och vidare till Västmanlands konstgräs?
Startade 2002, efter en knäskada som stoppade min fotbollskarriär. Fick chansen att bli domare när min kompis tog med mig till domarkurs, men han slutade efter den första lektionen (kursen är uppdelad på mer än 10 tillfällen i Italien), jag fortsatte dock på egen hand. Började på knattenivå, tog sedan klivet in i division 10 (!), och började klättra genom systemet och nådde proffsnivån i Serie C nio år senare. Där hann jag döma över 60 matcher, innan jag flyttade mitt liv till Köping i Sverige. Det var ett kärt återseende med staden jag drömt om att återvända till sen 14 år tillbaka, då jag var här på besök med min skolklass som hade utbyte med ett svenskt gymnasium.

Från Serie C till regionnivå i Sverige och vidare

Har du börjat drömma på svenska än?

Nästan, på god väg! Jag övar svenska med vänner och med mina vänners små barn som lär mig allt dom kan.

Vilken är din största kvalité på plan?
Jag är lugn, och håller huvudet kallt under tuffa situationer där det är lätt att tappa humöret annars.

Vilken är den största upplevda skillnaden på fotbollen här jämfört med den i Italien?
Pressen på domarna! I Italien kan du få onda blickar och kommentarer så fort du pratar några sekunder för länge med ena laget. Här i Sverige är det mer avslappnat, ett lugnare klimat på plan.

Till frågan vi alla undrat över sen vi kände den italienska vinden spridas i det mellansvenska skogslandskapet, hur står sig vår svenska pizza mot pizzan där hemma?

Svensk pizza? Che?

Sist men inte minst, har du börjat planera ditt svensk-italienska bröllop ännu?

Inte ännu, jag väntar på den rätta. (Hon måste självklart älska fotboll)

Fem snabba:

Köttbullar eller carbonara? Behöver jag ens svara?
Västerås eller Köping?
Köping, självklart
Snö eller sandstrand?
Strand
Valencia eller PSG?
Valencia, utan tvekan.
Gult eller rött kort?
Behövs inte, spelarna sköter sig när de hör mina väl utvalda italienska ord.