Den femte styrelsemedlemmen vi intervjuar är en hockeynörd (!) utan dess like och delar sitt högaktade uppdrag i VFDK med positionen som ordförande i DK i Västmanlands fotbollsförbund. Lär känna vår vice ordförande tillika hundrafaldiga division 1-assisterande Micke Andersson!

Ålder?
32

Position i styrelsen?
Vice ordförande, prins i klubben

Hur kom det sig att du började döma och vilken är den mest minnesvärda matchen du haft?
Samma som många andra tror jag, haha. Var rätt dålig på att spela, såg detta som en bra extra inkomst när jag 15 år gammal började som distriktsdomare. Hade ett stort fokus på assisteranderollen hela karriären, men dömde en hel del i fyran som HD. 2009 gick jag upp i ettan som AD där jag hann utföra över 100 matcher innan jag beslutade mig för att lägga flaggan på hyllan.
Gothia cup-finalen var riktigt häftig att vara med i, men den sista matchen i ettan i Borlänge (Dalkurd-Brage) är den match jag aldrig kommer glömma. Mest för att det var en så hypead match och för att det för mig var så känsloladdat för att det var sista matchen.

Hur känns det att vara högsta hönset i domarkommittén?
Jag ser mig inte som högsta hönset, det är mest en titel på pappret. Hela DK jobbar så bra ihop som ett team, och jag tog jobbet mest för att kunna hjälpa domare att utvecklas, vara kvar i domarfamiljen och bidra samtidigt. Helt enkelt för att kunna ge tillbaka för allt man fått själv som domare under åren!

Vilken är världens näst roligaste sport (efter fotboll)?
Hockey, utan tvekan! Varit supporter hur länge som helst, är i princip född och uppvuxen i hockeyhallen i Västerås och har ett stort NHL-intresse (Go Pens!).

 

Vad skulle få dig att plocka upp flaggan igen?
Funderat massvis på att ta upp karriären igen. Men skulle nog bara hoppa in om det skulle behövas en rutinerad AD. Har alltid strävat att ta mig uppåt i allt jag gör, annars ser jag inget mål med det. Så därför känner jag inte att jag skulle ta upp karriären igen i nuläget.

Fem snabba:
Burgare eller semla? Semla!
Döma eller titta på? Döma
Roadtrip eller hike? Roadtrip, roligast att åka runt.
Valencia eller Everton? Valencia!!
Rött eller gult kort? Erinran räcker.